Név: | Mézes kókuszcsók |
Hozzávalók: | 15 dkg cukor, 2 evőkanál méz, fél dl víz, 20 dkg kókuszreszelék, 5 dkg margarin, 3 evőkanál rum, 2 kanál kakaó. |
Elkészítés: | A cukorból, mézből és a vízből szirupot főzünk. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a rumot, és a margarint. Két részre osztjuk. Az egyik világos marad, a másikat kakaóval barnára színezzük. Mindkét masszából elvesszük a harmadát, majd egy deszkára fóliát terítünk, amit cukorral szórunk meg. Először kinyújtjuk a nagyobb fehér kókuszt, rátesszük az ugyanekkorára nyújtott barna harmadot, és a fóliával összecsavarjuk. Ugyanígy járunk el a másik masszával is. A két rudat hűtőben kifagyasztjuk, majd vékony szeleteket vágva felváltva tálaljuk. |
Elkészítési idő: | 100 perc |
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Név: | Meggyes krémes |
Hozzávalók: | Kakaós piskótalap 5,5dl víz 20 dkg meggy 10 dkg cukor 7dkg vaníliás pudingpor Fahéj Habtejszín |
Elkészítés: | 4,5dl vizet felforralunk, hozzáadjuk a cukrot és a meggyet. A maradék vizet összekeverjük a pudingporral és a fahéjjal majd a meggyes, cukros vizet összeöntjük a pudingporral és újra felforraljuk. A piskótát félbevágjuk és megkenjük a krémmel. Tejszínhabbal és csokival díszítjük. |
Tanácsok: | Nagyon finom, olyan mintha Feketeerdő torta lenne, csak sokkal gyorsabban elkészül. |
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Név: Rákóci túrós
Hozzávalók: | 16 dkg porcukor, 8 db tojásfehérje, 1 db citrom,1 db tojássárgája, 1 dl tejföl,1 csomag sütőpor,12 dkg kristálycukor,12 dkg vaj vagy sütőmargarin, 25 dkg finomliszt Krém:4 db tojássárgája, 9 dkg zsemlemorzsa,1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg kristálycukor,75 dkg tehéntúró |
Elkészítés: |
A sütőport beleszórjuk a megszitált lisztbe, hozzáadjuk a vajat vagy sütőmargarint, a cukrot, a tojássárgát, a tejfölt, a citromhéjat, majd az egészet összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és legalább egy órán át a hűtőben pihentetjük. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon rózsaszínűre sütjük. Ezután rászórjuk a zsemlemorzsát, megkenjük a túrós töltelékkel, majd visszatéve a sütőbe készre sütjük. A tojások fehérjéjét a porcukorral kemény habbá verjük, és rásimítjuk a kész süteményre. A langyos sütőbe épp csak addig tesszük vissza a tepsit, hogy szépen rászáradjon a hab a tetejére. Krém: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, meg a vaníliás cukorral, azután jól összedolgozzuk az áttört túróval. |
Tanácsok: |
--------------------------------------------------------------------------------------------
Csokis muffin | |
Kategória: | Sütemények, édességek |
Hozzávalók: | fél kiskanál szódabikarbóna 20 dkg étcsoki 10 dkg tejcsoki 10 dkg Rama 1 tojás 15 dkg cukor 2 cs. vaníliás cukor 1 kis pohár tejföl 22 dkg liszt fél kiskanál sütőpor csipetnyi só |
Elkészítés: | Az étcsoki felét a tejcsokival lábasba tördeljük, a vajat vagy sütőmargarint hozzáadjuk, kevergetve kis lángon felolvasztjuk, és félrehúzzuk. A tojást a kétféle cukorral 3-4 perc alatt jó habosra turmixoljuk. Az olvasztott csokit és a tejfölt hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, és a sóval összeforgatjuk, majd az előzőekbe dolgozzuk. A maradék étcsokit apróra vagdaljuk, és ezt is hozzáadjuk. A muffinsütőt kikenjük, vagy kapszlikat teszünk bele, majd háromnegyedig töltjük a tésztával. Előmelegített sütőben 180 fokon 22 percig sütjük. Ha frissen kínáljuk, még folyik benne a csoki! |
Elkészítési idő: | 30 perc |
--------------------------------------------------------------------------------------------