Mamatanoda

Mesék, receptek,szépségápolás,háztartási trükkök


Karfiol krumplival
Hozzávalók: 1 fej karfiol 
80 dkg burgonya 
6 db tojás 
2 dl tejföl 
20 dkg sonka (füstölt is lehet) 
10 dkg ementálisajt 
5 dkg vaj 
ízlés szerint őrölt bors 
2 ek zsemlemorzsa 
ízlés szerint só
Elkészítés: A karfiolt forrásban lévő vízben előfőzöm. A vízből kivéve lecsepegtetem, kis rózsáira szedem. Közben egy másik edényben a burgonyát héjában megfőzöm, kihűtöm,karikákra vágom. A tojásokból négyet keményre főzök, megpucolom és felkarikázom. A sonkát apró kockákra vágom. 
A megmaradt, 2 nyers egész tojásokat felverem, összekeverem a tejföllel, és beleteszem a felolvasztott vajat. Sóval, frissen őrölt feketeborssal fűszerezem. A római tálat előkészítés után kikenem hideg vajjal, 
megszórom zsemlemorzsával. Először a rózsáira szedett karfiollal beterítem a cserépedény alját, majd megszórom az apróra vágott sonkával, meghintem a lereszelt sajttal, végül meglocsolom a tejfölös-tojásos keverékkel. A tojáskarikákkal befedem, majd erre is sonka, sajt és tejfölös tojás kerül. Végül a karikára vágott burgonyával takarom le , és ráöntöma megmaradt tejfölös tojást. Megszórom sajttal, és sütőben lassú tűzön, pirosra sütöm.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 1
Heti: 30
Havi: 96
Össz.: 14 100

Látogatottság növelés
Oldal: Zöldséges ételek
Mamatanoda - © 2008 - 2024 - mamatanoda.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »