Mamatanoda

Mesék, receptek,szépségápolás,háztartási trükkök


Hajdina gombóc

Hozzávalók: 25 dkg hajdina liszt, 10 db kemény tojás, 10 dkg tejföl, 20 dkg napraforgómag, 4 db tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, 6 dl tej, olaj, snidling, friss petrezselyemzöld, só, bors pirospaprika.

Forró olajba szórjuk bele a 15 dkg hajdina lisztet és pirítsuk meg. Ezután öntsük rá a tejet, és kis lángon főzzük kb. 15 percig. Aprítsuk fel a snidlinget és a petrezselymet és adjuk hozzá, majd vágjuk fel a 10 db kemény tojást kis kockákra és keverjük össze a tejföllel a rántással és fűszerezzük meg. A végén adjuk hozzá a napraforgó magot és dolgozzuk össze.

Egy tányérba verjünk, fel négy tojást szórjuk meg pirospaprikával és a kis kézzel formázott gombócokat forgassuk meg a lisztben a paprikás tojásban és végük zsemlemorzsában, Forró olajban süssük aranysárgára és melegen tálaljuk.

-------------------------------------------------------------------

Gyümölcsös hajdinakása:

Hozzávalók: 20 dkg hajdina, 10 dkg napraforgómag, 10 dkg málna, 20 dkg meggy, olaj, tengeri só, 10 dkg méz.

A hajdinát megpirítjuk és kétszerese mennyiségű vízzel felöntjük. Mézzel, fahéjjal és kevés sóval ízesítjük, és addig főzzük, amíg az összes levét fel nem szívta. Ha kész bekeverjük a gyümölcsökkel és megszórjuk napraforgó maggal.






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 1
Heti: 14
Havi: 36
Össz.: 13 615

Látogatottság növelés
Oldal: Vegetariánus ételek
Mamatanoda - © 2008 - 2024 - mamatanoda.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »