Név: | Gombás csirkemell |
Hozzávalók: | 40 dkg csirkemell 20 dkg gomba 4 dkg margarin 2 dl sovány tejföl só, bors, paprika, kakukkfű, bazsalikom |
Elkészítés: | A lebőrözött, jól kivert csirkemellet rostjaira merőlegesen bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk és kikent tűzálló tál aljára fektetjük. A maradék margarinon sóval, borssal addig pároljuk a gombát, amíg a levét el nem főtte. A tűzről levéve a tejföllel és a többi fűszerrel simára keverjük, és a húsra öntjük. Sütőben kb. 30 percig sütjük. |
Elkészítési idő: | 50 perc |
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Név: | Sajtos penne |
Hozzávalók: | 1 zacskó csőtészta (penne) - kb 400-500 g 1 csomag bolognai spagetti alapot (ajánlom a Maggi port) fél kg disznóhús konzerv vagy darált hús kevés reszelhető sajt 1 fej vöröshagyma olaj néhány deci víz a szószhoz pár evőkanál tejföl |
Elkészítés: | Ez a recept hasonlít az amerikaiak által nagyon kedvelt lasagne receptjéhez, viszont ez házilag lett kiskísérletezve átlatam. Tulajdonképpen a mai napig nem tudom, mi a lasagne receptje, ezt én sajtos pennének neveztem el :) Legelőszöris apróra vágjuk a vöröshagymát, majd üvegesre pirítjuk kevés olajban. Hozzáadjuk a disznóhús konzervet vagy darálthúst (lehet más fajta húst is használni, viszont azt előtte fel kell darabolni, mert a többi nem annyira zsíros, hogy kellőképpen szétsüljön a serpenyőben). Mikor az állaga masszához hasonlít, hozzáadjuk a bolognai spagetti alapot (lehet akár milánóival is, de a bolognaival az igazi szerintem. De ez már ízles dolga), kellő mennyiségű vízzel hígítjuk, ahhoz, hogy ne legyen összeálló, de ne is follyon feltétlenül. Eközben megfőzzük sós vízben a pennét és leszűrjük. Mikor megvan a szósz is, a pennét kétfelé osszuk. Az egyik felét egyenletesen öntjük egy tepsibe, erre jön a szósz, majd a másik fél adag penne. Sajtot reszelünk rá, és tejföllel kenjük meg a tetejet. Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Jó étvágyat! |
Elkészítési idő: | 35 perc |
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Piritott zsemlemorzsába forgatott karfiol | |
Hozzávalók: | 1 karfiol zsemle morzsa vaj tejföl cukor |
Elkészítés: | A karfiolt megmosom, majd rózsáira szedve sós vízben megfőzöm. Óvatosan kiszedem és a vajon megpirított zsemlemorzsára szedem. (Úgy készül mint a szilvás gombóc morzsája) Összerázom, vigyázva, hogy ne törjön össze és tejföllel tálalom. Én cukorral is megszórom. |
Tanácsok: | Laktató finom étel. |
--------------------------------------------------------------------------------------------
Név: | Lasagne |
Hozzávalók: | A palacsintához: 40dkg liszt 2 tojás 1 dl tej víz só olaj a sütéshez A raguhoz: 60dkg darált hús(baromfi,sertés,ki mit szeret) 2 kis doboz sűrített paradicsom konzerv ételízesítő bors oregano majoranna ketchup olaj a tepsi kikenéséhez margarin 30 dkg sajt 1 nagy doboz tejföl |
Elkészítés: | A felsorolt hozzávalókból az átlagosnál vastagabb palacsintákat sütök,cukor hozzáadása nélkül,sósat. A húst,kevés olajon ,nagy lángon megpárolom,mikor már levet ereszt,kis lángon folytatom a párolást,a fűszerek hozzáadásával.Gazdagon fűszerezem. Néhány perc múlva,hozzá öntöm a paradicsom konzerveket és a ketchup-ot,ezzel főzőm készre. Amikor megfőtt,tepsit kikenem margarinnal,és kibélelem palacsintával.Az első sorba dupla adag palacsintát teszek,hogy a ragu ne áztassa át sütés közben,ráteszem a ragu felét,majd megszóróm a sajt egy harmadával.Újra jöhet egy sor palacsinta,majd rá a ragu és a sajt második harmada.Palacsinta sorral zárom le,arra kenem a tejfölt,majd a maradék sajtot a tetejére hintem. Sütőben addig sütöm,míg a sajt piros nem lesz a tetején! |
Tanácsok: | A ketchup helyett gyakran használok házilag készített paradicsom levet,azzal talán még finomabb! |
Elkészítési idő: | 120 perc |